Skip to content

Mis on coaching?

Lühidalt öeldes on coaching inimese toetamine tema teekonnal sinna, kuhu ta jõuda soovib. Coachingu käigus süüvib ta enda mõtetesse ja tunnetesse ning saab teadlikuks, kuidas ta inimesena toimib ja mida vajab? Seega on coachingu eesmärk otseselt suunatud tulevikule, liikumiseks tõuke andmisele. Vaid coachingule tulnud inimene ise saab otsustada, millise tee ta valib. Coachi roll on seejuures õigeid küsimusi küsida ning kliendile tema mõtte- ja käitumise mustreid näidata ning vajadusel aidata neist läbi murda. Seega jääb lõplik vastutus coachingu tulemuste eest kliendile – vaid tema ise saab enda elu eest vastutuse võtta!

Hobucoaching

“Coachingu eesmärk on ületada lõhe potentsiaali ja soorituse vahel.” 

Keith Webb

Liivatüünid ja labürint, miks tulla coachingusse

Miks coachingusse tulla?

Coachingu tulemusena on sul võimalik mõista, mis segab sul eesmärkide saavutamist või näiteks õnnetunde kogemist? Sul on ka võimalus õppida oma elu nii (ümber)kujundama, et tekiks võimalikult palju õnne. Takistused õnne teel võivad erinevad olla. Näiteks võib sul olla probleeme enesekindluse või piiride seadmise või hoopis tasakaalu leidmisega. Coachingu tulemusena võib sul õnnestuda enda pinged vabastada ja mõista, mis on elus tõeliselt oluline. Selle tulemuseks võib olla harmooniline tervik või vähemalt parem versioon sinust endast!

Coachingu olemus

Mida coach ei tee?

Põhimõtteliselt ei anna coach sulle nõu, kuna vaid inimene ise vastutab oma elu, õnne ja saavutatud tulemuste eest. Selle asemel esitab ta sulle palju küsimuse, laseb vastustesse süüvida ning õpetab sind vastutust võtma. Ehk siis – coach näitab sulle kätte tee, mida mööda pea püsti astuma hakata!

Tagasiside

Hobust kaasav coaching

Coach, hobune ja klient teevad koostööd selle nimel, et leida kliendi käitumises korduvaid mustreid. Kui coachi roll on küsimusi küsida, siis hobune näitab füüsiliselt kliendile teda ennast.

Tiimicoaching hobusega

Hobust kaasavale tiimicoaching tullakse järgmistel põhjustel: koostöö, kommunikatsioon, läbipõlemine, juhtimisega seotud väljakutsed (s.h. juhi ebakindlus oma tiimiga toime tulla, ebaterved suhted meeskonnas, jne) ning töö- ja pereelu tasakaal.

Coach Marge ja hobune

Marge Sassi Coach

Marge Sassi on õppinud hobucoachingut Hollandis, Academie voor Paard- en Lifecoaching´s – https://www.academievoorpaardenlifecoaching.nlning coachinud kliente peamiselt Belgias ja Hollandis. Coachina ma soovitusi ei anna ning ka vastutust kliendi valikute eest ei võta. Klient ise otsustab oma elu üle ja coachi roll on küsimuste abil suunata ning hobuste reaktsioone vaadelda… Ka hobused ei otsusta meie eest, küll aga näitavad meile peeglit! Nad tunnetavad meie emotsioone, peegeldavad meie käitumist ning saavad ka alternatiivsete hoiakute/käitumismustrite mõju näidata. Soovin koos hobustega õppida ja areneda ning näidata kätte teeotsa neile, kes hobuseid ei pelga ning on valmis sügavuti enda sisse vaatama.